Es duplica el nombre de beneficiaris del Fons Social de Medicaments a Barcelona

  • Durant el primer semestre del 2016 han estat 642 les persones sense recursos que no han hagut de renunciar a la medicació necessària gràcies al projecte Fons Social de Medicaments.
  • Banc Farmacèutic ha destinat més de 42.000 euros a cobrir aquestes ajudes durant la primera meitat d’any.

Aquest mes de maig, el Fons Social de Medicaments ha complert el seu primer aniversari com a projecte consolidat a la ciutat de Barcelona que permet que persones sense recursos puguin accedir a la medicació prescrita. La consolidació del projecte ha portat a l’ampliació d’ajuts de farmàcia a pacients en situació de pobresa o exclusió social que no poden costejar-se la medicació, i és que el número de persones beneficiades s’ha vist duplicat respecte al mateix període de l’any anterior. De la mateixa manera, el total de fons destinats a la compra de fàrmacs també s’ha duplicat respecte al que es va destinar la primera meitat de l’any 2015.

Més enllà d’augmentar el número de persones beneficiàries i els ajuts, el projecte també s’està començant a expandir territorialment. El municipi de Montcada i Reixac ja ha implantat el Fons Social de Medicaments per poder fer front a la pobresa farmacèutica que pateixen persones sense recursos de la localitat. De cara a aquest segon període del 2016 està previst implantar el projecte a sis municipis més de l’àrea metropolitana de Barcelona.

D’aquesta manera, Banc Farmacèutic vol seguir treballant per pal·liar la pobresa farmacèutica a la nostra societat i garantir l’accés de tothom a la medicació necessària.

La col·laboració de l’Institut Català de la Salut, així com de l’equip de treballadors socials dels Centres d’Atenció Primària (CAPs) ha estat essencial per al desenvolupament del projecte. La implicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona també ha permès seguir treballant contra la pobresa farmacèutica a través del Fons Social de Medicaments.

  • Ets una farmàcia i et vols inscriure per participar en el projecte? Clica aquí per obtenir més informació:

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.