El Centre d’Acollida Assís valora molt positivament l’ajuda del Banc Farmacèutic

Us presentem una entrevista al director del Centre d’Acollida Assís de Barcelona, Jesus Ruiz, per conèixer la seva valoració com a entitat participant en la Jornada de Recolllida de Medicaments.

El Centre d’Acollida Assís es defineix com una associació sense ànim de lucre que es dedica a l’atenció integral de persones sense llar, oferint-los acollida, acompanyament i assistència social. L’acompanyament personalitzat que realitzen afavoreix l’autoestima, la sociabilitat i l’accés a la xarxa normalitzada de recursos socials de les persones sense llar.

 

–            Com vau conèixer la ONG Banc Farmacèutic?

El Banc Farmacèutic es va posar en contacte amb la nostra entitat fa uns 4 anys. Ens van informar del funcionament de la Jornada de Recollida de Medicaments, que es du a terme un cop l’any a les farmàcies de la nostra ciutat. Participem en la Jornada de Recollida des de l’any 2009.

 

–            Com us ajuda la ONG Banc Farmaceutic? 

Ens ofereix medicaments per als usuaris que atenem a la nostra entitat, que son persones sense sostre.  Elaborem una llista anual de medicaments, la fem arribar a la ONG i després de la Jornada de Recollida anem a buscar-los a les farmàcies indicades. El funcionament és molt senzill i funciona bé.

 

–            Teniu relació amb alguna persona de la ONG amb freqüència?

Sí. La veritat és que fan un bon seguiment de l’activitat. Rebem visites de voluntaris de la ONG abans i després de la Jornada de Recollida per saber si tot està anant bé, per comentar aspectes a millorar o valoracions. La comunicació via email és continua, fet que permet una comunicació fluida i clara amb ells.

 

–            Recomaneu que altres entitats assistencials participin en la Jornada de Recollida de Medicaments? Per què?

Sí que recomano que altres entitats assistencials participin en la Jornada de Recollida perque entenem que totes aquelles accions dirigides a cobrir necessitats a partir del treball en xarxa ajuden a facilitar el treball i millorar l’atenció que s’ofereix.

 

–            Quins valors creieu que vol transmetre a la societat la ONG Banc Farmacèutic?

Crec que els principals valors que vol transmetre la ONG Banc Farmacèutic a la societat són Justícia i Solidaritat.

 

Centre d'Acollida Assís

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.