“El voluntariat augmenta la seva responsabilitat, la seva autonomia i es veuen fent una cosa útil que a més reverteix en el propi centre”

Parlem amb Enric Conillera, responsable del Centre Coda 2, centre pertanyent a la Fundació IDEA,  que atén a noies adolescents amb edats entre 12 i 18 anys al centre de l’Hospitalet del Llobregat (Barcelona).

Què fa a Barcelona la Fundació Idea?

La Fundació Idea te 3 centres principalment, un centre d’acollida anomenat Petit Coda (per a nens d’entre 0-12 anys) un centre per nois adolescents d’entre 12 a 18 anys (Coda 1) i un centre per adolescents noies d’entre 12 i 18 anys (Coda 2). Nosaltres som els encarregats de gestionar el dia a dia de les nenes que estan en el centre Coda 2.

Quina atenció oferiu a les vostres usuàries?

L’objectiu es treballar sobre la voluntarietat de la nena, oferir la protecció i acompanyament diari. Que les nenes puguin fer una vida el més normal possible dins de la situació que tenen, en la que puguin anar a l’escola, puguin fer activitats extraescolars, anar amb les seves amigues, tenir un seguiment a nivell sanitari, i també és molt important afavorir la relació amb la seva família.

Des del Centre heu participat diverses vegades a la Campanya de Medicaments Solidaris, què implica per vosaltres aquesta col·laboració?

La nostra participació en la Campanya de Medicaments Solidaris és molt important, perquè gràcies a la iniciativa podem accedir a medicaments i productes de parafarmàcia que són cars i que són necessaris per les nostres usuàries del Centre.

A banda de rebre les donacions de medicaments recollides durant la Campanya, les nenes de Coda 2 han participat com a voluntàries a les farmàcies.

Un element que ens sembla molt important de la iniciativa solidària és el voluntariat. Com a Fundació Idea la nostra missió és inserir a les nenes a la societat, i el voluntariat de la Campanya de Medicaments Solidaris és una forma de fer-ho. Creiem que elles poden aportar molt a la nostra societat, especialment pel potencial que tenen i per la seva resiliència fruit de la situació que han viscut. Col·laborem en moltes campanyes de voluntariat i en el cas del Banc Farmacèutic ja hi participem des de l’any 2013: al fer voluntariat augmenta la seva responsabilitat, la seva autonomia i es veuen fent una cosa útil que a més reverteix en el propi centre.

 

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.