El municipi de Barberà del Vallès implantarà el Fons Social de Medicaments per fer front a la pobresa farmacèutica

  • La signatura d’un conveni de col·laboració entre l’ONG i el Consistori, obre les portes del projecte Fons Social de Medicaments als veïns i veïnes de BARBERÀ DEL VALLÈS.
  • El projecte, que cobreix l’aportació a la medicació receptada a persones sense recursos, s’implantarà durant aquest mes al municipi de la província de Barcelona.

 

Després d’estudiar amb els responsables de salut i Serveis Socials de l’Ajuntament de Barberà del Vallès les possibilitats d’implantar el projecte a la localitat, Banc Farmacèutic ha signat un conveni de col·laboració amb el Consistori que permetrà el desenvolupament del Fons Social de Medicaments. El projecte donarà resposta a aquelles persones en situació de pobresa o risc d’exclusió social que no poden fer front a l’aportació econòmica dels medicaments receptats.

El Fons Social de Medicaments, que es va implantar a la ciutat de Barcelona al 2015, després d’uns mesos de prova pilot, ha establert un circuit de col·laboració entre els treballadors socials dels Centres d’Atenció Primària (CAPs), que seleccionen i fan un seguiment dels beneficiaris; i les farmàcies participants, que dispensen la medicació sense cap cost. A final de cada mes, Banc Farmacèutic fa l’abonament de les aportacions dels medicaments dispensats per les farmàcies als beneficiaris del Fons Social.

D’aquesta manera, el projecte de l’ONG Banc Farmacèutic se sumarà a la resposta del Consistori a les necessitats dels veïns i veïnes de Barberà que es troben en situació de vulnerabilitat. Barberà del Vallès passarà a ser juntament amb Sant Adrià del Besòs i Montcada i Reixac, un dels primers municipis de la província de Barcelona en replicar el projecte que vol donar resposta a la pobresa farmacèutica a totes les localitats de l’estat on hi hagi necessitat.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.