El Fons Social de Medicaments ja compta amb més de 200 farmàcies col·laboradores a la ciutat de Barcelona

  • Les farmàcies associades a Banc Farmacèutic que col·laboren amb el projecte Fons Social de Medicaments dispensen la medicació sense cap cost a les persones sense recursos beneficiaries del projecte.
  • Gracies a la tasca solidària d’aquestes farmàcies, el projecte ha pogut cobrir el cost de la medicació a més de 700 persones en situació d’exclusió a Barcelona el que portem d’any.

El projecte Fons Social de Medicaments va néixer a Barcelona a finals de 2014 amb unes poques farmàcies col·laboradores en la seva prova pilot, i avui dia ja compta amb més de 200 adscrites al projecte. La tasca que realitzen les farmàcies dins el projecte és imprescindible per a poder donar aquest recurs a les persones en situació de pobresa o risc d’exclusió social que s’adhereixen al Fons Social.

Les funciones dels farmacèutics associats al projecte és efectuar i fer el seguiment de les dispensacions cobertes per l’ajut a les persones beneficiàries. Per això, tenen accés a la intranet creada especialment per al Fons Social de Medicaments, des d’on poden consultar l’estat de la cobertura de l’ajut del pacient així com registrar la dispensació i consultar-ne d’antigues. El farmacèutic dispensa la medicació sense cap cost al beneficiari i a final de mes emet una factura amb el total de les aportacions d’aquests pacients a l’ONG, que n’abona l’import la mateixa setmana de recepció de la documentació.

Gràcies a la col·laboració de tots aquells que hi ha darrera el mostrador d’aquestes farmàcies, des de Banc Farmacèutic hem pogut donar accés a la seva medicació receptada a més de 700 persones de Barcelona i Montcada i Reixac que d’altra manera haguessin aturat el tractament o l’haguessin seguit parcialment, per manca de recursos.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.