El Fons Social de Medicaments arrenca al municipi de Montcada i Reixac

  • La signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Montacada i Reixac, obre les portes del projecte als montcadencs.
  • El projecte, que cobreix l’aportació a la medicació receptada a persones sense recursos, s’implantarà durant aquest mes de juliol al municipi de la provincia de Barcelona.

Després d’estudiar amb els responsables de salut i Serveis Socials de l’Ajuntament de Montcada i Reixac les possibilitats d’implantar el projecte a la localitat, Banc Farmacèutic ha signat aquest passat dijous, 07 de juliol, un conveni de col·laboració amb el consistori que permetrà el desenvolupament del Fons Social de Medicaments. El Fons Social donarà resposta a aquelles persones en situació de pobresa o risc d’exclusió social que no poden fer front a l’aportació econòmica dels tractaments de farmàcia receptats.

El projecte que es va implantar a la ciutat de Barcelona al 2015, després d’uns mesos de prova pilot, ha establert un circuit de col·laboració entre els treballadors socials dels Centres d’Atenció Primària (CAPs), que seleccionen i fan un seguiment dels beneficiaris; i les farmàcies participants, que dispensen la medicació sense cap cost. A final de cada mes, Banc Farmacèutic fa l’abonament de les aportacions dels medicaments dispensats per les farmàcies als beneficiaris del Fons Social.

Montcada i Reixac es converteix així en el primer municipi de la província de Barcelona en replicar el projecte que vol donar resposta a la pobresa farmacèutica a totes les localitats de l’estat on hi hagi necessitat.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.