El Banc Farmacèutic creix a Andalusia

El Banc Farmacèutic a Andalusia és una realitat cada vegada més important i amb major suport institucional. L’any passat van participar 50 farmàcies de les províncies andaluses de Sevilla, Màlaga i Granada. Es van recollir 1.800 medicaments destinats a 15 entitats assistencials que ofereixen ajuda a persones sense recursos d’aquestes províncies.

En la visita a Màlaga que vam fer el passat 28 d’abril, vam tenir el plaer de trobar-nos els responsables d’Andalusia i fer una valoració de la passada Jornada. A més, vam visitar la distribuïdora farmacèutica Cofaran, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Granada i el Col·legi de Farmacèutics de Màlaga. Tots ells es van mostrar disposats a col·laborar de cara a la propera Jornada, per donar més difusió a la Recollida de Medicaments del 2015. Ser molt interessant també conèixer a Rafael Rodríguez, farmacèutic de Priego de Còrdova, que s’ha mostrat il·lusionat a participar per primera vegada l’any vinent.

Com ens deia Lolo Valdivia, farmacèutic d’Osuna (Sevilla): “La Jornada de Recollida és molt més que un simple acció solidària, puc afirmar que és una acció que educa totes les persones que hi participen: farmacèutics, voluntaris i entitats assistencials. La participació es basa en donar el que un té, no el que li sobra”.

Entre les 15 entitats assistencials que van participar l’any passat estan AMAPPACE, Fundació Juan Bonal, Associació ASPACE Granada, entre d’altres: “És una alegria immensa el fet de rebre la visita de les persones ateses als centres assistencials donant-nos les gràcies pels medicaments recollits”, ens comentava Esperanza García, farmacèutica del Rincón de la Victoria de Màlaga, després de la seva participació en la passada Jornada de Recollida.

Finalment, destaquem el suport que ens brinda el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Granada, amb José Sánchez Morcillo com a principal interlocutor, qui comentava que: “Aquesta iniciativa s’ha de conèixer en tota la província perquè siguin cada vegada més els farmacèutics implicats en la Recollida de Medicaments”.

 

IMG-20140430-WA0001

Esperanza García, responsable de la Recollida de Medicaments a Màlaga, davant de la seva farmàcia del Rincón de la Victoria

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.