El Banc Farmacèutic a la teva localitat es possible, t’animes?

Compartim amb vosaltres un testimoni preciós d’en Jordi Cetrà, voluntari de la ONG Banc Farmacèutic, que ha fet possible que la Jornada de Recollida de Medicaments sigui una realitat a la seva localitat, Sabadell:

“Sóc voluntari del Banc Farmacèutic des de fa un parell d’anys. Junt amb un altre voluntari, alhora un dels fundadors de la ONG, vam posar el nom de Sabadell al mapa del voluntariat farmacèutic. I ja hem participat en dues Jornades de Recollida de Medicaments.

Quan el meu company em va proposar embarcar-me en aquest afer, no vaig valorar massa el compromís que estava adquirint. Més tard, vaig fer allò que se’n diu “consultar-ho al coixí” i em vaig fer la pregunta “on t’has ficat?”. Però en això, com en altres decisions de la vida, caminant es fa camí i era un camí sense retorn.

Primer vam convèncer unes 10 o 12 farmàcies de la bondat de la Jornada de Recollida de Medicaments. Era una cosa nova a la ciutat i, en el primer contacte, ens miraven amb un cert recel. Però en un matí de gestió molt densa, el meu company barceloní i jo vam aconseguir el compromís de participació de les farmàcies visitades.

Després venia la segona part, captar voluntaris. En la primera Jornada de Recollida, just un per cada farmàcia però, a la segona Jornada de Recollida, ja en teníem quasi dos per farmàcia, quin èxit! El voluntariat venia de la crida municipal via el Punt del Voluntariat, companys de l’Associació de Veïns de la Creu Alta, d’Intermon-Oxfam i amics personals. Alguns ja m’han dit que volen tornar a participar la propera Jornada i que portarien amics.

L’entitat receptora dels medicaments va ser Càritas, amb qui vam establir una extraordinària relació.

Tot això s’ha traduït en una satisfacció personal. Una gratificant compensació que produeix el fer coses “sense ànim de lucre”. Posem moltes esperances en la Jornada de Recollida de Medicaments del proper 8 de febrer de 2014, en què confiem superar-nos i demostrar, una vegada més, que “a províncies” també es fan coses.”

 

El voluntari Jordi Cetrà de Sabadell

El voluntari Jordi Cetrà de Sabadell

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.