El 35,1% de les persones ateses per Creu Roja Espanyola ha manifestat tenir dificultats econòmiques en relació amb l’atenció de la seva salut en l’últim any

Segons s’indica en l’últim Butlletí de la Creu Roja Espanyola sobre Vulnerabilitat Social de setemebre de 2014, “el 35,1% de les persones ateses per Creu Roja Espanyola ha manifestat tenir dificultats econòmiques en relació amb l’atenció de la seva salut en l’últim any”.

Sorprèn la dada que el percentatge de persones ateses per Creu Roja Espanyola que han manifestat tenir alguna malaltia o problema de salut crònic ascendeix al 34%, és a dir, més que el doble que la població general. Els trastorns crònics més freqüents que han manifestat han estat: mal d’esquena lumbar, hipertensió arterial, artrosi, artritis o reumatisme, colesterol elevat i dolor cervical crònic.

Per grups d’edat, el grup de persones de 36 a 64 anys és el que té més dificultats econòmiques relacionades amb l’atenció de la salut. Quant a la seva situació ocupacional, el 52,6% de la població atesa per la Creu Roja es troben aturades, un 24,3% estan ocupats, un 18,8% estan jubilats i la resta mai va treballar.

Els seus ingressos mitjans mensuals són de 538 euros, el 79,3% es troba sota el llindar de la pobresa, el 57,8% d’ells pateixen privació material severa i en el 30,5% dels casos tots els membres de la llar pateixen atur. Les dificultats més freqüents d’aquestes persones han estat les següents:

  • No tenir capacitat per pagar medicaments que ja no cobreix la Seguretat Social.
  • No poder pagar els honoraris del dentista.
  • Haver de fer front el copagament de medicaments.
  • Tenir dificultats per pagar la seva atenció psicològica.

Segons s’indica en el Butlletí de la Creu Roja Espanyola, “hi ha suficient evidència estadística per confirmar que la desigualtat influeix negativament en l’estat de salut de les persones”. És a dir, estar en situació de pobresa o exclusió social a Espanya influeix negativament la pròpia salut.

Des de l’ONG Banc Farmacèutic seguim treballant perquè cap persona es quedi sense els medicaments que necessita. Apunta’t a la propera Jornada de Recollida de Medicaments del 14 de febrer del 2015. Et necessitem!

Captura de pantalla 2014-11-19 a la(s) 13.33.35

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.