Des de l’ONG Banc Farmacèutic també afirmem que “hem de posar la nostra mirada en els que no poden esperar”

Segons s’indica en l’últim informe de la Fundación FOESSA Precariedad y Cohesión Social. Análisis y perspectivas 2014, “sis anys de crisi i avui, a Espanya, les persones que no pateixen cap problema d’exclusió social s’han convertit en minoria”.

El prolongat procés de disminució de les rendes espanyoles ha suposat, sens dubte, un notable retrocés en els indicadors bàsics de benestar. La renda mitjana de la població és inferior a la que hi havia l’any 2000. Assistim, per tant, a un procés sense parangó en les últimes dècades d’empobriment generalitzat, amb un augment considerable del diferencial de renda respecte als països del nostre entorn.

L’espai de l’exclusió s’eixampla, i el factor econòmic ja no és suficient per explicar el deteriorament de les condicions de vida dels ciutadans. I és que hi ha un gran risc que l‘augment progressiu de la desigualtat, en el llarg termini, es converteixi en crònic. Aquest és un dels problemes als quals hem de fer front sense dilació. Més enllà que el procés de recuperació s’hagi iniciat o no, haguem tocat fons o no o, com alguns diuen, que la crisi s’hagi acabat, a l’ONG Banc Farmacèutic també afirmem que hem de posar la nostra mirada en els que no poden esperar.

Malauradament, les retallades en les polítiques socials es concentren més en els grups més vulnerables de la societat. Es comprova que la pujada d’impostos de consum incideix més en les rendes més baixes de la població, de la mateixa manera que la retallada en beques d’estudi, ajuts de menjador o transport o les retallades en la subvenció de medicaments o tractaments mèdics. Les entitats no lucratives d’acció social advertim que, entre les conseqüències directes de les polítiques d’ajustament, es troba també el deteriorament dels serveis d’atenció a les necessitats més bàsiques de la població com són l’atenció urgent, rendes mínimes i serveis socials.

Et pots descarregar el document sencer fent clic a la imatge:

Captura de pantalla 2014-11-19 a la(s) 13.07.13

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.