Comença la campanya per captar farmàcies pel projecte Fons Social de Medicaments a Barcelona ciutat

El projecte Fons Social de Medicaments està a punt de veure la llum. L’objetiu d’aquest projecte, que vam presentar a INFARMA 2015, és cobrir la despesa del copagament farmacèutic d’aquells ciutadans de Barcelona que pateixen pobresa farmacèutica.

La pobresa farmacèutica és un tipus de pobresa, poc coneguda i reconeguda, que afecta a aquells ciutadans que han de prendre’s una medicació, ja sigui per una malaltia aguda o puntual o crònica, i que per les dificultats socioeconòmiques en les que viuen no poden permetre’s fer front al cost de la medicació.

El projecte començarà aquest mes entrant a Barcelona i si té èxit la intenció és exportar-ho a tots aquells municipis on hi hagi una necessitat i una voluntat per part de les institucions i la comunitat farmacèutica.

Això sí, per assegurar que aconseguim un gran èxit i arribem a tot el territori barceloní, és imprescindible que comptem amb quantes més farmàcies possibles. D’aquesta forma, el beneficiari no haurà de fer desplaçaments innecessaris per a poder recollir la seva medicació sense cost, i podrà dirigir-se a una farmàcia col·laboradora del mateix barri on resideix.

El paper de les farmàcies en aquest projecte és fonamental. Les farmàcies col·laboradores del projecte es comprometen a entregar la medicació que els hi correspon als beneficiaris que s’hi acostin; i a l’acabar el mes, Banc Farmacèutic, els hi aboni, a les farmàcies, el cost total dispensat.

Aquest projecte es nodreix de les subvencions públiques i privades que anem rebent, així com tambo de les donacions que realitzen algunes empreses i de les pròpies farmàcies. Entre tots fem possible aquest projecte.

Si ets una farmàcia i vols participar, envia un correu a info@nullbancofarmaceutico.es o truca’ns al 93 321 02 44. Estarem encantats de donar-te tota la informació per a què comencis a col·laborar amb nosaltres.

Si no treballes en una farmàcia però també vols ajudar-nos en el projecte, explica-li la iniciativa a la teva farmàcia de confiança. Segur que voldrà participar.

Entre tots farem que la pobresa farmàceutica a Barcelona deixi de ser una realitat.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.