Banc Farmacèutic recaptarà diners per al Fons Social de Medicaments amb la venda de caramels solidaris a les farmàcies catalanes

  • La campanya “Caramels que poden salvar vides” engegarà aquest mes de juliol gràcies al patrocini de la Fundació Caixa d’Enginyers i la logística de Fundación SEUR.
  • El recaptat amb la venda de caramels anirà destinat al Fons Social de Medicaments que Banc Farmacèutic ha posat en marxa per primera vegada enguany a la ciutat de Barcelona per tal de cobrir el cost de la medicació prescrita a persones de la nostra ciutat que no es poden costejar els medicaments degut a la seva situació actual de pobresa.

“Caramels que poden salvar vides” s’instal·larà aquest estiu als mostradors de les farmàcies catalanes per a recollir fons que es destinaran en la seva totalitat al Fons Social de Medicaments. L’ONG Banc Farmacèutic ha creat amb el patrocini de la Fundació Caixa d’Enginyers uns bots de caramels elaborats sense gluten i sense sucre per a què tothom pugui participar en aquesta campanya contra la pobresa farmacèutica. A més, aquesta campanya de productes solidaris comptarà amb la logística de Fundación SEUR que s’encarregarà de què tothom qui vulgui participar rebi els caramels solidaris a les portes de la seva farmàcia.

Tots aquells que vulguin participar en la campanya només s’han de posar en contacte amb Banc Farmacèutic trucant al 93.321.02.44 o escrivint a info@nullbancofarmaceutico.es, per donar les seves dades i escollir el lot que volen rebre, de 10, 20 o 50 bots de caramels.

El Fons Social de Medicaments

Els diners que es recullin amb la venda dels bots de caramels solidaris es destinaran a lluitar contra la pobresa farmacèutica a través del projecte Fons Social de Medicaments. Aquest projecte es va posar en marxa a la ciutat de Barcelona el darrer mes de maig i en tant sols dos mesos compta amb 287 beneficiaris i 155 farmàcies participants. El projecte té l’objectiu de cobrir les aportacions econòmiques en medicaments d’aquelles persones que no poden pagar-se’ls a la capital catalana i, en un futur, en d’altres ciutats de l’Estat espanyol.

En col·laboració amb els centres de salut (CAPs), on els treballadors socials seleccionen els beneficiaris, i les farmàcies participants, que dispensen sense cost els medicaments coberts pel Fons Social de Medicaments; Banc Farmacèutic treballa per garantir el dret de tothom a accedir a la medicació necessària.

Banc Farmacèutic

A més del Fons Social de Medicaments i d’altres projectes, l’ONG Banc Farmacèutic organitza anualment la Jornada de Recollida de Medicaments en diferents punts d’Espanya gràcies a l’estreta col·laboració amb organitzacions de voluntariat, farmàcies, entitats assistencials, ciutadania i empreses del sector farmacèutic. Els medicaments recollits en la Jornada de Recollida de Medicaments no són usats sinó que són comprats pels ciutadans el mateix dia de la Jornada. Només es recullen aquells medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, d’aquesta manera es focalitzen els esforços en cobrir necessitats reals i concretes de les persones sense recursos. En la darrera edició, gràcies a un gran èxit de participació es va recaptar el 80% dels 35.000 medicaments que les entitats requerien, amb valor de 114.000 euros.

Aquesta iniciativa no seria possible sense el patrocini de la Fundació Caixa d’Enginyers, que des de 2011 és l’expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d’Enginyers, i la logística de Fundación SEUR, que contribueix des de 2004 a l’impuls de projectes solidaris i des de llavors ha aconseguit donar més de 1.300.000 euros a fins humanitaris dirigits a un total de 11.825 beneficiaris.

 

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.