Banc Farmacèutic i el Fòrum Espanyol de Pacients signen un acord per “impulsar l’Observatori de la Pobresa Farmacèutica

Banc Farmacèutic (BF) ha signat el dimarts 11 d’abril un conveni de col·laboració amb el Fòrum Espanyol de Pacients (FEP) amb l’objectiu “impulsar l’Observatori de la Pobresa Farmacèutica (OPF)”, una iniciativa del BF per “observar, descriure , concretar, informar, alertar i promoure estratègies que puguin pal·liar la pobresa farmacèutica a Espanya “.

Les dues organitzacions comparteixen com a objectius l’ajuda a les persones malaltes, especialment, les més vulnerables. De fet, el BF és una associació sense ànim de lucre que pretén precisament proporcionar medicaments a persones en situació d’exclusió social i pobresa a casa nostra.

Per la seva banda, el FEP és una organització que té com a missió “promocionar els drets i deures de les persones afectades per una malaltia, col·laborant amb les organitzacions que defensen els interessos dels pacients i ciutadans espanyols en matèria de salut”.

Han signat el conveni el director del Banc Farmacèutic, Jordi Bosch, i el vicepresident i responsable de relacions institucionals del FEP, Santiago Alfonso.

Banc Farmacèutic i el Fòrum també es comprometen amb aquest acord a col·laborar en el desenvolupament d’accions d’interès mutu, dirigides a “ajudar els pacients en situacions de pobresa”.

Amb aquest acord, es posa en marxa una de les primeres accions de l’Observatori de Pobresa Farmacèutica, amb el qual el Banc Farmacèutic pretén alertar i posar a l’agenda pública un problema cada vegada més apressants: el de persones que no tenen prou recursos per pagar els medicaments que necessiten.

Entre altres accions, es presentarà el OPF al 18 Congrés de la Societat Espanyola a Atenció de l’Usuari de Sanitat (SEAUS) que se celebrarà a València el proper 27 i 28 d’abril.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.