Augmenta el nombre de persones sense llar a les grans ciutats

Us convidem a llegir l’informe “Diagnosi 2013. Les persones sense llar a la ciutat de Barcelona”, elaborat per Albert Sales, professor de sociologia de la UPF, a partir de dades de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) i del Servei d’Inserció Social (SIS) de l’Ajuntament de Barcelona. El podeu descarregar AQUI

 

Aquest informe alerta que el nombre de persones que viuen als carrers de Barcelona ha augmentat en un 22% respecte al 2011. A la ciutat hi ha 2.916 persones sense llar: 870 al carrer, més de 1.400 allotjades a recursos públics i privats i unes 600 a assentaments irregulars. A més de recollir les últimes dades sobre persones sense llar a Barcelona, l’informe es fixa en recomanacions de la Comissió Europea i recull iniciatives que es porten a terme a altres països per fer possible que ningú dormi al carrer. A la Unió Europea, 410.000 persones dormen al carrer.

 

Segons s’indica, “quedar-se al carrer és el resultat de diversos factors: no poder fer front al cost de l’habitatge, l’exclusió continuada del mercat laboral, el deteriorament de les xarxes socials de suport, el trencament de la solidaritat familiar i, en alguns casos, el patiment de malalties, trastorns mentals o addiccions.”

 

Aquest és un dels símptomes més visibles i extrems de l’empobriment que està patint la nostra societat. No es tracta només de no tenir un lloc on dormir. Les persones sense llar viuen en una situació constant de provisionalitat amb molta dificultat per generar relacions socials estables.

 

Informe "Diagnosi 2013"

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.