Arranca el Fons Social de Medicaments

Avui, 18 de maig de 2015, arranca oficialment el projecte Fons Social de Medicaments. Aquest projecte, que només s’està desenvolupant a la ciutat de Barcelona, té com a objectiu cobrir la despesa de medicaments de pacients que no se la poden pagar.

Els Treballadors Socials dels Centres d’Atenció Primària de Barcelona són els responsables de seleccionar els beneficiaris del projecte, en base a una sèrie de criteris objectius establerts pel departament. Un cop els treballadors socials han decidit la idoneitat del pacient en el projecte, a aquest se li entrega un identificador on queda constància de la duració de l’ajuda (amb un màxim de sis mesos) i la medicació a cobrir (en la major part dels casos és medicació finançada per la Seguretat Social). A més, se li indiquen les farmàcies de la nostra xarxa farmacèutica col·laboradoa que té més a prop del seu domicili.

A partir d’aquell moment, el beneficiari podrà dirigir-se a qualsevol de les farmàcies col·laboradores per a què li entreguin la medicació que li correspon sense cost. Posteriorment, serà Banc Farmacèutic qui aboni el cost total de la medicació dispensada.

El paper del farmàceutic és crucial, ja que és gràcies a la seva col·laboració que podem aconseguir que la població més desafavorida pugui accedir a les prescripcions que li corresponen.

Actualment, a Barcelona hi ha molta més població de la que pensem que no pot accedir a la seva medicació per falta de diners, o que no pot comprar-la tota, havent d’escollir quina es pren. Això suposa un cost sanitari molt important, no només perquè la salut de la ciutadania es ressenteix, sinó perquè també se’n ressenteix el nostre sistema sanitari.

Gràcies a aquest projecte, podrem actuar sobre la pobresa farmacèutica i garantir l’accés a la medicació a aquells pacients que, fins ara, la tenien vetada per falta de fons.

Si treballes en una farmàcia i vols participar en el projecte, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’explicar-te el funcionament.

Per altra banda, el projecte Fons Social de Medicaments no seria possible sense les subvencions públiques que hem rebut per part del Ministeri de Sanitat, la Conselleria de Salut, la Conselleria de Benestar Social i Família i la Diputació de Barcelona.

Si vols col·laborar econòmicament per ajudar-nos a seguir lluitant contra la pobresa farmacèutica, pots fer una donació o fer-te soci. La teva ajuda es convertirà en medicaments per ciutadans que no poden pagar-se-la.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.