Apareix un nou perfil de pobresa

Fa un mes es va publicar el nou Decreto ley amb el que a partir d’ara no serà suficient estar empadronat a Espanya per accedir a l’assistència sanitària sinó que serà necessari estar donat d’alta a la Seguretat Social, és a dir, “tenir papers”.

Això, sumat a la crisi econòmica i a l’increment de l’atur, ha generat un nou perfil de pobre que ja no és la persona en situació d’exclusió social habitual dels centres assistencials, sinó que es tracta de pares de família que, de la nit al dia, s’han quedat a l’atur i sense poder afrontar el pagament de les seves hipoteques i deutes.

Des de les entitats assistencials amb les que col·labora el Banc Farmacèutic s’està notant un augment considerable en la petició de medicaments que, any rere any, pretenem anar responent gràcies a la Jornada de Recollida de Medicaments. Per a les entitats assistencials també resulta significativa l’extensió de la pobresa entre les classes mitges, persones amb cert nivell de qualificació o treball, la presència del quals no és previsible en aquests centres.

Per aquest motiu, des dels serveis socials han començat a arribar sol·licituds d’ajuda econòmica per a famílies (la major part compostes per un aurat de la construcció casat amb una dona que neteja o cuida ancians a temps parcial i amb almenys dos fills en edat escolar). Des del Banc Farmacèutic estem estudiant la millor manera de poder respondre a aquesta nova realitat social en la que ens trobem.

Persones fent cua a l'oficina de treball

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.