El Ministeri de Sanitat acorda amb les Comunitats Autònomes modificar el sistema de repartiment de la casella de fins socials de l’IRPF

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha subratllat avui la disposició al consens del Govern i que “des del diàleg entre administracions avançarem en matèria de serveis socials”. Ha estat en el primer Ple del Consell Territorial de Serveis Socials i Dependència de la legislatura, en què el Ministeri i les comunitats autònomes han acordat per unanimitat un nou model mixt per a les ajudes socials del 0,7% de l’IRPF.

Els ajuts amb càrrec al 0,7% de l’IRPF dels contribuents que marquen la casella “Activitats d’Interès General considerades d’Interès Social” han estat un dels principals temes abastats en aquesta reunió.

En només tres mesos, el Ministeri ha arribat a un acord tant amb el Tercer Sector com amb les comunitats autònomes per modificar l’actual model, a causa de la necessitat d’acatar la sentència del Tribunal Constitucional de principis d’any.

Tram estatal i tram autonòmic

La ministra ha proposat als consellers un nou model de gestió mixt d’aquesta convocatòria, que s’ha treballat a la Mesa del Diàleg Civil, amb un tram estatal i un tram autonòmic, una proposta que ha estat aprovada per unanimitat. Per concretar aquest nou model s’ha creat un grup de treball.

Pel que fa a la convocatòria d’aquest any, en tant que s’avanci en aquest nou model, en els pròxims dies se celebrarà una comissió delegada que acordarà com dur-la a terme. La ministra ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat al Tercer Sector i s’ha mostrat “segura” que s’arribarà a un acord.

La ministra ha destacat que aquestes subvencions són un dels principals programes del Govern, ja que reflecteixen la solidaritat dels espanyols, que contribueixen de manera anònima amb les organitzacions del Tercer Sector. Alhora, ha subratllat que són un element essencial per avançar cap a la cohesió territorial.

La importància de la casella de fins socials

La casella de fins socials és d’elevada importància per a les entitats socials que lluiten contra la pobresa. Marcant aquesta casella, el contribuent dedica un 0,7% dels impostos que aporta a aquestes entitats sense que això repercuteixi a la seva butxaca. D’aquesta manera, s’aconsegueix cobrir una part molt important del cost que implica el treball que duen a terme moltes ONG del nostre país.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.