Celebrem el 5è aniversari al COFB

El passat dimecres 19 de setembre, es va celebrar l’acte d’agraïment i 5è aniversari del Banc Farmacèutic al  Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (Cofb). Va ser una ocasió per reconèixer els esforços i la col·laboració de la ciutadania, voluntariat, persones del col·lectiu farmacèutic i institucions amb l’entitat, que ha complert cinc anys de feina solidària.

L’acte, va comptar amb la presència de Carlos Guerrero, president del Banc Farmacèutic; del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz; del vicepresident del Cofb, Francesc Pla; el director general del laboratori Angelini Farmacéutica, Felipe Hortelano; i Jordi Roglà, president de Càritas Diocesana de Barcelona. A més, es va poder sentir la veu de Jordi Cetrà, que va parlar com a representant del voluntariat de l’ONG.

El president del Banc Farmacèutic, Carlos Guerrero, va agrair la feina feta per tot el voluntariat, a més del suport, els esforços i la implicació de farmàcies, entitats, institucions i patrocinadors. “Tots ells han fet  possible que haguem passat en cinc anys d’ajudar 3.000 a 15.000 persones que no tenen recursos econòmics per comprar els medicaments que necessiten, a causa de la situació d’exclusió social i de pobresa en la qual es troben immersos”.

De la seva banda, el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, va reconèixer que el deteriorament progressiu de valors socials i col·lectius ha dut a un fort endeutament de les administracions públiques, empreses i ciutadans, la qual cosa “com sempre” ha acabat afectant especialment els més dèbils. Segons el conseller, “Banc Farmacèutic és una iniciativa que dóna una primera resposta a la situació en què ens trobem; una iniciativa que procedeix d’Itàlia i des de Catalunya s’extén a l’Estat”.

“Angelini Farmacéutica està compromesa amb la societat per millorar la qualitat de vida de tots aquells que  en formen part, concretament amb els que es troben en situació d’exclusió social i de pobresa”, va subratllar Felipe Hortelano, director general d’Angelini Farmacéutica, laboratori que patrocina la tasca de Banc Farmacèutic. “Per això, accions com les que du a terme Banc Farmacèutic disposen del nostre suport total”.

Pel voluntari Jordi Cetrà, “el voluntariat és molt important per mirar d’arribar allí on les institucions no arriben,   allí on part de la nostra societat és insensible, allí on, moltes vegades,  es mira cap a una altra banda”.

Entitats com Banc Farmacèutic fan una feina “fonamental”, segons Jordi Roglà, president de Càritas Diocesana de Barcelona, perquè “eviten el deteriorament de la situació personal, familiar i d’autoestima de les persones”.

El vicepresident del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Francesc Pla, va apuntar que “les portes del col·legi estaran sempre obertes per a iniciatives dels farmacèutics com aquesta”, alhora que va felicitar el Banc per la posada en marxa d’una iniciativa complicada que requereix un gran esforç.

Des de Banc Farmacèutic, reiterem el nostre agraïment per acompanyar-nos en aquests 5 anys i també en aquest acte tant significatiu per nosaltres, en el que hi va haver més de 150 assitents.

Ponents de l'acte

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.