30.000 medicaments per a persones sense recursos gràcies a la Jornada de Recollida de Medicaments de l’ONG Banc Farmacèutic

  • Després de la setmana posterior a la 9a Jornada de Recollida de Medicaments en què les farmàcies segueixen recollint els medicaments sol·licitats per entitats assistencials, l’ONG Banc Farmacèutic xifra en 30.000 els medicaments recollits gràcies a la iniciativa solidària i en 134.000 euros el valor econòmic de els medicaments recollits.
  • Els farmacèutics participen sense ànim de lucre en la iniciativa i han fet una donació de més de 38.000 euros al Banc Farmacèutic, equivalent als beneficis obtinguts amb la venda dels medicaments. L’ONG destina aquesta partida als diferents projectes en marxa per pal·liar la pobresa farmacèutica.
  • Al llarg d’aquesta setmana les entitats assistencials beneficiàries estan acudint a les farmàcies col·laboradores per emportar-se els medicaments recollits i poder-los distribuir entre les persones a les quals atenen.
  • La Jornada d’enguany ha tingut lloc dissabte 20 de febrer a més de 700 farmàcies col·laboradores de les províncies de Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Osca, Sevilla, Tarragona, Lleida, València i Castelló amb l’ajuda de 880 voluntaris.

 

Gràcies a l’ajuda de 880 voluntaris i la participació de 707 farmàcies, aquest any l’ONG Banc Farmacèutic ha recollit més de 30.000 medicaments. Acabada la setmana posterior a la Jornada de Recollida de Medicaments en què les farmàcies continuen recollint els fàrmacs sol·licitats, l’ONG fa públics un any més els resultats d’èxit de la iniciativa solidària. Els medicaments de destinaran a les 123 entitats assistencials amb què col·labora el Banc Farmacèutic per poder atendre les milers de persones sense recursos que acudeixen als seus centres diàriament.

El valor econòmic dels medicaments recollits ascendeix a 134.000 euros. Destaquem que els farmacèutics participen sense ànim de lucre en la iniciativa i donen els beneficis obtinguts de la venda d’aquests medicaments a l’ONG Banc Farmacèutic, que els destinarà en els diferents projectes que té en marxa en favor de les persones sense recursos i en risc d’exclusió social del nostre país. Enguany el donatiu dels farmacèutics al Banc Farmacèutic ha estat de 38.000 euros.

Aquesta és la 8a edició de la Jornada de Recollida de Medicaments que celebra anualment l’ONG Banc Farmacèutic. L’objectiu és cobrir les necessitats reals i concretes de persones sense recursos de tot Espanya: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres. Les entitats havien demanat aquest any un total de 55.500 medicaments, una demanda molt superior a la d’anys anteriors.

El president de l’ONG Banc Farmacèutic, Àlex Brenchat, comenta que “La Jornada de Recollida de Medicaments promou un gest de gratuïtat, on les persones participen de forma solidaria (voluntaris, farmacèutics i ciutadans): els voluntaris destinen el seu temps lliure del dissabte per participar a la Jornada, els farmacèutics participen sense ànim de lucre en fer un donatiu al Banc Farmacèutic per tornar els beneficis obtinguts i els ciutadans col·laboren comprant algun dels medicaments que es necessiten. “.

La tasca de l’ONG Banc farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració d’empreses farmacèutiques, distribuïdores i organitzacions de voluntariat, entre les que destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Per Felipe Hortelano, director general de Angelini Farmacèutica, “és una satisfacció col·laborar amb Banc Farmacèutic i concretament amb la Jornada de Recollida de Medicaments que se celebra cada any, perquè aquelles persones amb dificultats econòmiques puguin accedir a la medicació i millorar la seva qualitat de vida”.

Les principals institucions públiques, empreses distribuïdores, associacions farmacèutiques i organitzacions de voluntariat que també donen suport a la iniciativa són el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fundación SEUR, Alliance Healthcare, Cofaran, Fedefarma, Federació de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Novaltia, Federación Española de Estudiantes de Farmacia, Fevocam i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.