“Els farmacèutics podem estar presents en molts àmbits socials relacionats amb la salut”

Us convidem a llegir aquesta entrevista a Luis Morales Fernández qui, a més de participar com a voluntari en l’última Jornada de Recollida de Medicaments, és el Secretari de la Federació Espanyola d’Estudiants de Farmàcia (FEEF) i està realitzant el Doctorat a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Granada:

  • Des de quan col·labores com a voluntari en l’organització de la Jornada de Recollida de Medicaments?

Col·laboro amb l’ONG Banc Farmacèutic des d’aquest any 2014, quan vaig participar com a voluntari a la Jornada de Recollida de Medicaments a Granada.

  • Com vas conèixer l’ONG Banc Farmacèutic?

Vaig conèixer l’ONG a través d’un professor de la Facultat de Farmàcia, Sr. José Sánchez Morcillo, qui és el responsable del Banc Farmacèutic aquí a la província de Granada.

  • Què t’atrau de la iniciativa de la Jornada de Recollida de Medicaments?

El poder estar en contacte amb la gent que acudeix a la farmàcia i poder explicar-los que nosaltres com farmacèutics no només ens dediquem a “vendre medicaments” com avui dia es creu, sinó que podem estar presents en molts àmbits socials relacionats amb la salut. Un d’aquests àmbits és el de poder col·laborar amb gent que te unes necessitats tan bàsiques com un simple analgèsic i que no pot accedir-hi per les circumstàncies que siguin, i que nosaltres sí que li podem facilitar.

  • Quines coses consideres que són més positives del teu voluntariat a l’ONG Banc Farmacèutic?

Per a mi, el més important és la satisfacció que sento quan veig que, fent una cosa tan simple, s’aconsegueix ajuda tan important. I després el poder involucrar a altres companys com estem fent des de l’Associació Granadina d’Estudiants de Farmàcia (AGEF).

  • Ha canviat la teva mirada respecte les entitats assistencials? I en concret cap a algun col·lectiu?

No ha canviat, la meva mirada ja era positiva. Ara em consta que estem aconseguint que es canviï una mica la mirada de la societat, tot i que queda molt per fer.

  • Ha canviat la teva visió respecte el voluntariat?

L’ha reforçada.

Captura de pantalla 2014-11-19 a la(s) 14.26.40

Luis Morales Fernández, Secretari de la Federació Espanyola d’Estudiants de Farmàcia (FEEF) i voluntari de l’ONG Banc Farmacèutic

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.